Politikere


Partiledelsen

Regjeringsmedlemmer

Stortingsrepresentanter > Akershus

 • Sverre er stortingsrepresentant. han er opprinnelig fra Årnes, men bor på Skedsmokorset. Sverre er transportpolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, og Akershus Arbeiderpartis 2. kandidat ved stortingsvalget 2021.

 • Tuva Moflag er stortingsrepresentant og eldrepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Hun har tidligere vært ordfører i Ski kommune. Hun er Akershus Arbeiderpartis 3. kandidat ved stortingsvalget 2021.

 • Åsmund Aukrust er fra Bærum og stortingsrepresentant. Tidligere har han vært nestleder i AUF. Han er Akershus Arbeiderpartis 4. kandidat ved stortingsvalget 2021.

 • Mani Hussaini

  Mani ble valgt inn som fast representant på stortinget i 2021. Han er tidligere leder i AUF.

 • Ragnhild bor i Asker og er i dag daglig leder i den nasjonale Tvillingforeldreforeningen. Hun er Akershus Arbeiderpartis 6. kandidat ved stortingsvalget 2021.

Stortingsrepresentanter > Aust-Agder

 • Jeg heter Tellef og er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Aust-Agder valgkrets. Jeg er fra Åmli, men bor i Arendal og er inne i min andre periode som stortingsrepresentant. Jeg sitter nå i finanskomiteen på Stortinget.

Stortingsrepresentanter > Buskerud

 • Jeg heter Masud, bor i Drammen og sitter på Stortinget for Buskerud Arbeiderparti. Jeg er utdannet radiograf, og jobbet tidligere på Blefjell Sykehus.

 • Jeg heter Lise Christoffersen og er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Jeg kommer fra Drammen i Buskerud og ble valgt inn på Stortinget for første gang i 2005. I 2009 ble jeg valgt inn for en ny periode. I forrige stortingsperiode var jeg leder for Arbeiderpartiets fraksjon i arbeids- og sosialkomiteen. Vi hadde ansvar for alle arbeidslivssaker, trygd, pensjoner, sosialhjelp, Nav-reform og pensjonsreform. I denne perioden er jeg medlem av kommunalkomiteen og er Arbeiderpartiets talsperson i innvandrings- og inluderingsspørsmål. Jeg har vært politisk aktiv i mange år og har tidligere vært ordfører i Drammen i to perioder.

 • Jeg heter Even, jeg er født og oppvokst i Veggli og bor nå i Kongsberg der jeg jobber som lærer. Jeg stiller til valg som Buskerud Arbeiderpartis 3. kandidat.

Stortingsrepresentanter > Finnmark

 • Jeg heter Runar (52) og stiller til valg for Arbeiderpartiet. Jeg er gift, har tre barn, en hund og bor i Vestre Jakobselv i Vadsø kommune. Jeg sitter i energi og miljøkomiteen på stortinget.

 • Jeg heter Marianne Sivertsen Næss, er 46 år og kommer fra Hammerfest. Ble valgt til ordfører i Hammerfest høsten 2019. Har vært varaordfører i Hammerfest i 8 år, og rektor ved Hammerfest videregående skole i fem år. Gift, tre døtre som er 13, 16 og 18 år.

Stortingsrepresentanter > Hedmark

 • Jeg heter Nils Kristen og stiller til valg for Innlandet Arbeiderparti i Hedmark valgkrets. De siste fire årene har jeg vært landbrukspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet på Stortinget, der jeg sitter i næringskomiteen. Jeg er 32 år, kommer fra Tynset og har bl.a. vært varaordfører der tidligere.

 • Jeg heter Lise og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Hedmark valgkrets. Jeg er 44 år, er utdannet lærer og er leder i Innlandet Arbeiderparti. Jeg vokste opp på Vallset i Stange, og har bodd lenge i Nord-Odal der jeg jobbet som lærer i 10 år før jeg ble valgt til ordfører. Jeg har tre barn på henholdsvis 18 år, 16 år og 4 år.

 • Hei! Even Eriksen fra Trysil her. Husbygger, jurist og politiker på si. Stortingskandidat og kommunestyre- og fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

Stortingsrepresentanter > Hordaland

 • Eg sitt som medlem i Justiskomiteen. Mitt navn er Odd Harald Hovland og eg er Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Hordaland valkrets. Eg er gift med helsefagarbeideren Laila og me har fire voksne barn, eit fosterbarn og fire barnebarn. Eg har arbeid som politistasjonssjef i Sunnhordland og har tidlegare vore ordførar på Bømlo i åtte år.

 • Jeg har representert Arbeiderpartiet i Hordaland valgkrets på Stortinget siden 2017, og er tredjekandidat ved høstens valg. Jeg er leder av finanskomiteen på Stortinget.

 • Jeg sitter i Energi og miljøkomiteen Mitt navn er Linda Monsen Merkesdal og er 4. kandidat til stortinget for Arbeiderpartiet i Hordaland valgkrets. Jeg er 48 år, gift, og mor til Camilla på 18, Tonje på 22, og Benedicte på 28. Jeg er en sosial person, som er glad i folk, dyr, mat, reiser og musikk. Urettferdighet, forskjellsbehandling og diskriminering gjør meg provosert, og kommer jeg inn på stortinget vil jeg arbeide for å gi alle like muligheter.

 • Jeg heter Lubna og er 41 år, er fra Flaktveit men bor på Landås. Jeg har en datter på 17 år. Jeg er for tiden sosialbyråd i Bergen, og er utdannet statsviter. Hjertet mitt brenner ikke bare for BRANN, men for hele Bergen. Jeg er opptatt av at alle uansett hvor de vokser opp skal ha like muligheter til å leve et godt liv. På fritiden min liker jeg å lage og spise mat, samt gå turer i fjellet.

Stortingsrepresentanter > Møre og Romsdal

 • Fylkesleder i Møre og Romsdal Arbeiderparti, ordførerkandidat for Rauma Arbeiderparti, samt 2. kandidat for Møre og Romsdal Arbeiderparti

 • Åse Kristin er 25 år, bor i Ålesund og er medlem i Fagforbundet. Hun er sykepleier og jobber i hjemmesykepleien i Ålesund. Åse Kristin kjemper for hele og faste stillinger. Alle skal ha et trygt arbeid, en lønn å leve av og mulighet til å eie egen bolig.

Stortingsrepresentanter > Nordland

 • Mona Nilsen

  "Mitt politiske engasjement startet gjennom fagbevegelsen over mange år, og jeg brenner for like muligheter for alle, uavhengig av hvor du bor og størrelsen på pengeboka og en velferdsstat som stiller opp for de som trenger det mest."

 • "Det er på tide at vi prioriterer det viktigste først og dem som trenger felleskapet mest. Sammen kan vi i Norge gjøre store og fantastiske ting."

 • Karianne B. Bråthen

  "Etter åtte år med en høyreregjering er muligheten til å bo, leve og jobbe i hele landet vanskeligere. Forskjellene mellom folk øker, forskjellene mellom by og land øker. "

Stortingsrepresentanter > Nord-Trøndelag

 • Terje er Trøndelags stortingsrepresentant fra valgkrets nord i perioden 2021 - 2025. Terje er medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen.

 • May Britt er stortingsrepresentant fra Trøndelag valgkrets nord 2021 - 2025. Hun møter fast for statsråd Ingvild Kjerkol. May Britt er medlem av finanskomiteen.

Stortingsrepresentanter > Oppland

Stortingsrepresentanter > Oslo

Stortingsrepresentanter > Rogaland

Stortingsrepresentanter > Sogn og Fjordane

Stortingsrepresentanter > Sør-Trøndelag

 • Eva Kristin er Trøndelags stortingsrepresentant fra valgkrets sør for perioden 2021 - 2025. Hun er medlem av utenriks- og forsvarskomiteen.

 • Jorodd er stortingsrepresentant for Trøndelag, valgkrets sør i perioden 2021 - 2025. Han er medlem av utdannings- og forskningskomiteen.

 • Kirsti er stortingsrepresentant fra Trøndelag, valgkrets sør, for perioden 2021 - 2025. Hun er medlem av transport- og kommunikasjonskomiteen.

Stortingsrepresentanter > Telemark

 • Hei, jeg heter Terje og kommer fra Skien. Er gift med Marit og stolt far til tre (nesten) voksne barn. Jeg stiller som 1.kandidtat på stortingslisten til Vestfold og Telemark Arbeiderparti - valgkrets Telemark. Har bakgrunn som energimontør i det som var Skiensfjordens kommunale kraftselskap, nå Skagerak Energi, og er oppvokst på Skotfoss i Skien. Sitter i dag på Stortinget og representerer valgkretsen min. Sitter også i Arbeiderpartiets sentralstyre og er Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson.

 • Hei! Eg heiter Lene Vågslid, er 34 år frå Dalen og stiller til val på stortingslisten til Vestfold og Telemark Arbeiderparti - valgkrets Telemark. Eg er utdanna faglærar i praktiske og estetiske fag, og har også eit årstudium i barnevernspedagogikk. Eg bur i lag med Arild, som eg har ei dotter på snart 5 år i lag med, samt to bonusbarn på 9 og 13 år. Representerer i dag Telemark på Stortinget og leder også Justiskomiteen.

Stortingsrepresentanter > Troms

Stortingsrepresentanter > Vest-Agder

 • Jeg heter Kari og stiller som 1. kandidat til stortingsvalget for Arbeiderpartiet i Vest-Agder valgkrets. Jeg bor i Kristiansand og har lang erfaring innen helsevesenet som sykepleier, særlig innen arbeid med rus og avhengighet. Jeg ble valgt inn på Stortinget i 2009, og er inne i min andre periode på Stortinget. Jeg har erfaring fra Arbeids- og sosialkomiteen og Justiskomiteen. Jeg har tidligere vært statssekretær i Helse og Omsorgsdepartementet.

Stortingsrepresentanter > Vestfold

 • Jeg heter Maria og stiller til valg for Arbeiderpartiet i valgkrets Vestfold. Jeg er 41 år, bor i Åsgårdstrand og har to barn. Jeg er barne- og ungdomsarbeider og har en brei utdanning innen pedagogiske fag og samfunnsfag. Min arbeidserfaring er fra undervisning i både fengsler og videregående skole. Jeg har arbeidet i barnehage, SFO og mye med ungdom. Jeg har også god arbeidserfaring fra flere forskjellige organisasjoner. Jeg sitter i dag på Stortinget og representerer Vestfold, er med i Arbeiderpartiets sentralstyret og er partiets kriminalpolitiske talsperson.

 • Hei! Jeg heter Truls og stiller til valg for Arbeiderpartiet i valgkrets Vestfold. Jeg bor i Helgeroa sammen med Line og våre to barn på 10 og 13 år. Jeg er leder av Vestfold og Telemark Arbeiderparti og leder for Hovedutvalg for næring og reiseliv i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Stortingsrepresentanter > Østfold