Politikere


Partiledelsen

Regjeringsmedlemmer

Stortingsrepresentanter > Akershus

 • Sverre er stortingsrepresentant og bor på Skedsmokorset med kone og to barn. Han sitter i Næringskomiteen for Arbeiderpartiet.

 • Tuva Moflag er stortingsrepresentant og eldrepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Hun har tidligere vært ordfører i Ski kommune. Hun er Akershus Arbeiderpartis 3. kandidat ved stortingsvalget 2021.

 • Åsmund Aukrust er fra Bærum og stortingsrepresentant. Tidligere har han vært nestleder i AUF. Han er Akershus Arbeiderpartis 4. kandidat ved stortingsvalget 2021.

 • Mani Hussaini

  Mani ble valgt inn som fast representant på stortinget i 2021. Han er tidligere leder i AUF.

 • Ragnhild bor i Asker og er i dag daglig leder i den nasjonale Tvillingforeldreforeningen. Hun er Akershus Arbeiderpartis 6. kandidat ved stortingsvalget 2021.

Stortingsrepresentanter > Aust-Agder

 • Jeg heter Tellef og er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Aust-Agder valgkrets. Jeg er fra Åmli, men bor i Arendal og er inne i min andre periode som stortingsrepresentant. Jeg sitter nå i finanskomiteen på Stortinget.

Stortingsrepresentanter > Buskerud

 • Jeg heter Masud, bor i Drammen og sitter på Stortinget for Buskerud Arbeiderparti. Jeg er utdannet radiograf, og jobbet tidligere på Blefjell Sykehus.

 • Jeg heter Lise Christoffersen og er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Jeg kommer fra Drammen i Buskerud og ble valgt inn på Stortinget for første gang i 2005. I 2009 ble jeg valgt inn for en ny periode. I forrige stortingsperiode var jeg leder for Arbeiderpartiets fraksjon i arbeids- og sosialkomiteen. Vi hadde ansvar for alle arbeidslivssaker, trygd, pensjoner, sosialhjelp, Nav-reform og pensjonsreform. I denne perioden er jeg medlem av kommunalkomiteen og er Arbeiderpartiets talsperson i innvandrings- og inluderingsspørsmål. Jeg har vært politisk aktiv i mange år og har tidligere vært ordfører i Drammen i to perioder.

 • Jeg heter Even, jeg er født og oppvokst i Veggli og bor nå i Kongsberg der jeg jobber som lærer. Jeg stiller til valg som Buskerud Arbeiderpartis 3. kandidat.

Stortingsrepresentanter > Finnmark

 • Jeg heter Runar (52) og stiller til valg for Arbeiderpartiet. Jeg er gift, har tre barn, en hund og bor i Vestre Jakobselv i Vadsø kommune. Jeg sitter i energi og miljøkomiteen på stortinget.

 • Jeg heter Marianne Sivertsen Næss, er 46 år og kommer fra Hammerfest. Ble valgt til ordfører i Hammerfest høsten 2019. Har vært varaordfører i Hammerfest i 8 år, og rektor ved Hammerfest videregående skole i fem år. Gift, tre døtre som er 13, 16 og 18 år.

Stortingsrepresentanter > Hedmark

 • Jeg heter Nils Kristen og stiller til valg for Innlandet Arbeiderparti i Hedmark valgkrets. De siste fire årene har jeg vært landbrukspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet på Stortinget, der jeg sitter i næringskomiteen. Jeg er 32 år, kommer fra Tynset og har bl.a. vært varaordfører der tidligere.

 • Jeg heter Lise og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Hedmark valgkrets. Jeg er 44 år, er utdannet lærer og er leder i Innlandet Arbeiderparti. Jeg vokste opp på Vallset i Stange, og har bodd lenge i Nord-Odal der jeg jobbet som lærer i 10 år før jeg ble valgt til ordfører. Jeg har tre barn på henholdsvis 18 år, 16 år og 4 år.

 • Hei! Even Eriksen fra Trysil her. Husbygger, jurist og politiker på si. Stortingskandidat og kommunestyre- og fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

Stortingsrepresentanter > Hordaland

 • Eg sitt som medlem i Justiskomiteen. Mitt navn er Odd Harald Hovland og eg er Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Hordaland valkrets. Eg er gift med helsefagarbeideren Laila og me har fire voksne barn, eit fosterbarn og fire barnebarn. Eg har arbeid som politistasjonssjef i Sunnhordland og har tidlegare vore ordførar på Bømlo i åtte år.

 • Jeg har representert Arbeiderpartiet i Hordaland valgkrets på Stortinget siden 2017, og er tredjekandidat ved høstens valg. Jeg er leder av finanskomiteen på Stortinget.

 • Jeg sitter i Energi og miljøkomiteen Mitt navn er Linda Monsen Merkesdal og er 4. kandidat til stortinget for Arbeiderpartiet i Hordaland valgkrets. Jeg er 48 år, gift, og mor til Camilla på 18, Tonje på 22, og Benedicte på 28. Jeg er en sosial person, som er glad i folk, dyr, mat, reiser og musikk. Urettferdighet, forskjellsbehandling og diskriminering gjør meg provosert, og kommer jeg inn på stortinget vil jeg arbeide for å gi alle like muligheter.

 • Jeg heter Lubna og er 41 år, er fra Flaktveit men bor på Landås. Jeg har en datter på 17 år. Jeg er for tiden sosialbyråd i Bergen, og er utdannet statsviter. Hjertet mitt brenner ikke bare for BRANN, men for hele Bergen. Jeg er opptatt av at alle uansett hvor de vokser opp skal ha like muligheter til å leve et godt liv. På fritiden min liker jeg å lage og spise mat, samt gå turer i fjellet.

Stortingsrepresentanter > Møre og Romsdal

 • Fylkesleder i Møre og Romsdal Arbeiderparti, ordførerkandidat for Rauma Arbeiderparti, samt 2. kandidat for Møre og Romsdal Arbeiderparti

 • Åse Kristin er 26 år, bor i Ålesund og er medlem i Fagforbundet. Hun er sykepleier og jobber i hjemmesykepleien i Ålesund. Åse Kristin kjemper for hele og faste stillinger. Alle skal ha et trygt arbeid, en lønn å leve av og mulighet til å eie egen bolig.

Stortingsrepresentanter > Nordland

Stortingsrepresentanter > Nord-Trøndelag

 • Terje er Trøndelags stortingsrepresentant fra valgkrets nord i perioden 2021 - 2025. Terje er medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen.

 • May Britt er stortingsrepresentant fra Trøndelag valgkrets nord 2021 - 2025. Hun møter fast for statsråd Ingvild Kjerkol. May Britt er medlem av finanskomiteen.

Stortingsrepresentanter > Oppland

 • Jeg er 63 år, bor i Gran og kommer fra Vestre ! Har vært medlem i kommunestyret fra 83-05, og var ordfører i 10 år. Etter det har jeg vært statssekretær og statsråd, men nå er jeg på Stortinget og leder stortingsgruppa vår. Jeg er glad i kultur og følger det meste av sport, og er glad i å være sammen med barnebarna.

 • Jeg heter Rune og er andrekandidat for Arbeiderpartiet i Oppland valgkrets. Jeg er 49 år, bor i Ruste i Nord-Fron og har vært ordfører siden 2015.

Stortingsrepresentanter > Oslo

Stortingsrepresentanter > Rogaland

Stortingsrepresentanter > Sogn og Fjordane

Stortingsrepresentanter > Sør-Trøndelag

 • Eva Kristin er Trøndelags stortingsrepresentant fra valgkrets sør for perioden 2021 - 2025. Hun er medlem av utenriks- og forsvarskomiteen. Eva Kristin er også nestleder i Trøndelag Arbeiderparti.

 • Jorodd er stortingsrepresentant for Trøndelag, valgkrets sør i perioden 2021 - 2025. Han er medlem av utdannings- og forskningskomiteen.

 • Kirsti er stortingsrepresentant fra Trøndelag, valgkrets sør, for perioden 2021 - 2025. Hun er medlem av transport- og kommunikasjonskomiteen.

Stortingsrepresentanter > Telemark

 • Hei! Eg heiter Lene Vågslid, er 34 år frå Dalen og stiller til val på stortingslisten til Vestfold og Telemark Arbeiderparti - valgkrets Telemark. Eg er utdanna faglærar i praktiske og estetiske fag, og har også eit årstudium i barnevernspedagogikk. Eg bur i lag med Arild, som eg har ei dotter på snart 5 år i lag med, samt to bonusbarn på 9 og 13 år. Representerer i dag Telemark på Stortinget og leder også Justiskomiteen.

 • Jeg heter Jone Blikra og stiller som 3.kandidat på stortingslisten til Vestfold og Telemark Arbeiderparti – valgdistrikt Telemark. 58 år gammel, gift og har 3 voksne barn + 2 bonusbarn. Jeg har tidligere vært ordfører i Kragerø og er i dag gruppeleder for Arbeiderpartiet i kommunestyret, formannskapet i Kragerø, og jeg sitter også i styret i Vestfold og Telemark Arbeiderparti.

Stortingsrepresentanter > Troms

Stortingsrepresentanter > Vest-Agder

 • Jeg heter Kari og er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Vest-Agder valgkrets. Jeg bor i Kristiansand og har lang erfaring innen helsevesenet som sykepleier, særlig innen arbeid med rus og avhengighet. Jeg ble valgt inn på Stortinget i 2009, og er inne i min fjerde periode på Stortinget. Jeg har erfaring fra Arbeids- og sosialkomiteen, Justiskomiteen og familie- og kulturkomiteen. Jeg har tidligere vært statssekretær i Helse og Omsorgsdepartementet. I denne perioden er jeg 4. visepresident og medlem av kontroll- og konstitusjonskomiten.

Stortingsrepresentanter > Vestfold

 • Jeg heter Maria og stiller til valg for Arbeiderpartiet i valgkrets Vestfold. Jeg er 41 år, bor i Åsgårdstrand og har to barn. Jeg er barne- og ungdomsarbeider og har en brei utdanning innen pedagogiske fag og samfunnsfag. Min arbeidserfaring er fra undervisning i både fengsler og videregående skole. Jeg har arbeidet i barnehage, SFO og mye med ungdom. Jeg har også god arbeidserfaring fra flere forskjellige organisasjoner. Jeg sitter i dag på Stortinget og representerer Vestfold, er med i Arbeiderpartiets sentralstyret og er partiets kriminalpolitiske talsperson.

 • Hei! Jeg heter Truls og stiller til valg for Arbeiderpartiet i valgkrets Vestfold. Jeg bor i Helgeroa sammen med Line og våre to barn på 10 og 13 år. Jeg er leder av Vestfold og Telemark Arbeiderparti og leder for Hovedutvalg for næring og reiseliv i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Stortingsrepresentanter > Østfold