Politikere


Stortingskandidater > Akershus

 • Anniken er stortingsrepresentant. Hun er fra Jessheim i Ullensaker, og er Akershus Arbeiderpartis 1. kandidat ved stortingsvalget 2021.

 • Sverre er stortingsrepresentant. han er opprinnelig fra Årnes, men bor på Skedsmokorset. Sverre er transportpolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, og Akershus Arbeiderpartis 2. kandidat ved stortingsvalget 2021.

 • Tuva Moflag er stortingsrepresentant og eldrepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Hun har tidligere vært ordfører i Ski kommune. Hun er Akershus Arbeiderpartis 3. kandidat ved stortingsvalget 2021.

 • Åsmund Aukrust er fra Bærum og stortingsrepresentant. Tidligere har han vært nestleder i AUF. Han er Akershus Arbeiderpartis 4. kandidat ved stortingsvalget 2021.

 • Mani Hussaini

  Mani jobber for tiden i Norgesgruppen, og er tidligere leder i AUF. Han er Akershus Arbeiderpartis 5. kandidat ved stortingsvalget 2021.

 • Ragnhild bor i Asker og er i dag daglig leder i den nasjonale Tvillingforeldreforeningen. Hun er Akershus Arbeiderpartis 6. kandidat ved stortingsvalget 2021.

Stortingskandidater > Aust-Agder

 • Jeg heter Tellef og stiller som 1.kandidat til stortingsvalget for Arbeiderpartiet i Aust-Agder valgkrets. Jeg er fra Åmli, men bor i Arendal og er inne i min første periode som stortingsrepresentant. Jeg sitter i helse- og omsorgskomiteen der jeg har ansvaret for bl.a. psykisk helse, rus og tannhelse for partiet.

 • Jeg heter Cecilie og stiller til valg som 2.kandidat for Arbeiderpartiet i Aust-Agder valgkrets. Jeg er 49 år, gift med Torolf og sammen har vi to gutter på 21 og 14 år. Vi bor i Lillesand og jeg er gruppeleder i partigruppa der. I tillegg er jeg leder i Agder Arbeiderparti og sitter i partiets landsstyre.

 • Jeg heter Ramani og stiller som 3.kandidat til stortingsvalget for Arbeiderpartiet i Aust-Agder valgkrets. Jeg er født i 1999 og bor på Saltrød i Arendal. For tiden studerer jeg sykepleie i Oslo. Jeg er aktiv i AUF og har lyst til å være ungdommens stemme i Stortinget.

 • Jeg heter Dagfinn og stiller som 4.kandidat til stortingsvalget for Arbeiderpartiet i Aust-Agder valgkrets. Jeg 32 år og bor i Åmli. Arbeider som regionnestleder i LO Agder og er styremedlem i Åmli Arbeiderparti.

 • Jeg heter Marit og stiller som stortingskandidat for Agder Arbeiderparti i Aust-Agder valgkrets. Jeg bor i Grimstad og er 59 år. Ved kommunevalget var jeg ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Grimstad og er nå gruppeleder kommunestyret. Jeg er også medlemsansvarlig i fylkesstyret i Agder Arbeiderparti.

 • Jeg heter Josef og stiller som stortingskandidat for Arbeiderpartiet i Aust-Agder valgkrets. Jeg er 56 år, bor i Arendal, er gift, far til 4 gutter og arbeider som skoleassistent på Moltemyr skole. Sitter i bystyret i Arendal og er medlem av helsekomiteen. Jeg brenner for et samfunn med små forskjeller, like muligheter og et fellesskap som gir arbeid og trygghet til alle.

Stortingskandidater > Buskerud

 • Jeg heter Masud, bor i Drammen og er Stortingsrepresentant for Buskerud Arbeiderparti. Jeg stiller til gjenvalg i 2021 som 1.kandidat for Buskerud Ap. Jeg er utdannet radiograf, og jobbet tidligere på Blefjell Sykehus.

 • Jeg heter Lise Christoffersen og er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Jeg kommer fra Drammen i Buskerud og ble valgt inn på Stortinget for første gang i 2005. I 2009 ble jeg valgt inn for en ny periode. I forrige stortingsperiode var jeg leder for Arbeiderpartiets fraksjon i arbeids- og sosialkomiteen. Vi hadde ansvar for alle arbeidslivssaker, trygd, pensjoner, sosialhjelp, Nav-reform og pensjonsreform. I denne perioden er jeg medlem av kommunalkomiteen og er Arbeiderpartiets talsperson i innvandrings- og inluderingsspørsmål. Jeg har vært politisk aktiv i mange år og har tidligere vært ordfører i Drammen i to perioder.

 • Jeg heter Even, jeg er født og oppvokst i Veggli og bor nå i Kongsberg der jeg jobber som lærer. Jeg stiller til valg som Buskerud Arbeiderpartis 3. kandidat.

 • Solveig Vestenfor

  Jeg heter Solveig, og er ordfører i Ål i Hallingdal. Jeg stiller til valg som 4. kandidat til Stortinget for Buskerud Arbeiderparti.

 • Silje er gruppeleder for kommunestyregruppa, sitter i formannskapet, og var vår ordførerkandidat for valget i 2019. Hun er 43 år og bosatt på Gullaug, er gift og har to store barn. Hun jobber til daglig i fagbevegelsen med utdanningspolitikk og kompetanse, og har ellers lang fartstid i partiorganisasjonen som både partileder og nestleder. Silje er lei av urettferdighet mot alle de som trenger kommunen og fellesskapets løsninger aller mest. Hun er opptatt av et fagpolitisk samarbeid, trygt arbeidsliv og ei lønn å leve av, og slutt på ufrivillig deltid. Silje er også opptatt av hvordan vi kan skape flere arbeidsplasser i kommunen og gode rammevilkår til bedriftene som er i kommunen. Helse, velferd og oppvekst er også blant Siljes hjertesaker.

Stortingskandidater > Finnmark

 • Jeg heter Runar (52) og stiller til valg for Arbeiderpartiet. Jeg er gift, har tre barn, en hund og bor i Vestre Jakobselv i Vadsø kommune. Jeg sitter i energi og miljøkomiteen på stortinget.

 • Jeg heter Marianne Sivertsen Næss, er 46 år og kommer fra Hammerfest. Ble valgt til ordfører i Hammerfest høsten 2019. Har vært varaordfører i Hammerfest i 8 år, og rektor ved Hammerfest videregående skole i fem år. Gift, tre døtre som er 13, 16 og 18 år.

 • Sigurd Kvammen Rafaelsen

  Sigurd Kvammen Rafaelsen, 3.kandidat for Finnmark Arbeiderparti. Jeg er født og oppvokst i Sør-Varanger, men bor nå i Kjøllefjord og er ordfører i Lebesby kommune. Lidenskapelig rød både i politikken og i fotballen.

Stortingskandidater > Hedmark

 • Jeg heter Anette og stiller til valg for Innlandet Arbeiderparti i Hedmark valgkrets. Jeg er 40 år, har en sønn på fire, og bor på Hamar. Jeg sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre og er leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk, og er partiets familie- og kulturpolitiske talsperson.

 • Jeg heter Nils Kristen og stiller til valg for Innlandet Arbeiderparti i Hedmark valgkrets. De siste fire årene har jeg vært landbrukspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet på Stortinget, der jeg sitter i næringskomiteen. Jeg er 32 år, kommer fra Tynset og har bl.a. vært varaordfører der tidligere.

 • Jeg heter Lise og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Hedmark valgkrets. Jeg er 44 år, er utdannet lærer og er leder i Innlandet Arbeiderparti. Jeg vokste opp på Vallset i Stange, og har bodd lenge i Nord-Odal der jeg jobbet som lærer i 10 år før jeg ble valgt til ordfører. Jeg har tre barn på henholdsvis 18 år, 16 år og 4 år.

 • Jeg heter Bente, er 65 år, bor i Elverum og stiller på 5. plass på Arbeiderpartiets liste i Hedmark. Jeg er utdannet sykepleier, og har fram til jeg nylig gikk av med pensjon vært fylkesleder for Norsk Sykepleierforbund i Hedmark.

 • Hei! Even Eriksen fra Trysil her. Husbygger, jurist og politiker på si. Stortingskandidat og kommunestyre- og fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

Stortingskandidater > Hordaland

 • Mitt navn er Marte Mjøs Persen og er 1. kandidat til stortinget for Arbeiderpartiet i Hordaland valgkrets. Jeg er 45 år, gift med Nils-Olav, har en sønn på 24 år og to sønner og en datter på 8 år (ja, de er trillinger!) og en hund som heter Max. Jeg interesserer meg for andre mennesker og deres liv, er musikk og kultur interessert, og har et aktivt friluftsliv med familien. Til daglig er jeg ordfører i verdens beste by, Bergen, i tillegg sitter jeg i Arbeiderpartiets sentralstyre og er leder for Vestland Ap.

 • Mitt navn er Odd Harald Hovland og eg er 2. kandidat til stortinget for Arbeiderpartiet i Hordaland valkrets. Eg er gift med helsefagarbeideren Laila og me har fire voksne barn, eit fosterbarn og fire barnebarn. Eg arbeidar som politistasjonssjef i Sunnhordland og har tidlegare vore ordførar på Bømlo i åtte år.

 • Jeg har representert Arbeiderpartiet i Hordaland valgkrets på Stortinget siden 2017, og er tredjekandidat ved høstens valg. Jeg er gift med Linda og har en sønn på tre år. For tiden er jeg fungerende finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet.

 • Mitt navn er Linda Monsen Merkesdal og er 4. kandidat til stortinget for Arbeiderpartiet i Hordaland valgkrets. Jeg er 48 år, gift, og mor til Camilla på 18, Tonje på 22, og Benedicte på 28. Jeg er en sosial person, som er glad i folk, dyr, mat, reiser og musikk. Urettferdighet, forskjellsbehandling og diskriminering gjør meg provosert, og kommer jeg inn på stortinget vil jeg arbeide for å gi alle like muligheter.

 • Jeg heter Lubna og er 41 år, er fra Flaktveit men bor på Landås. Jeg har en datter på 17 år. Jeg er for tiden sosialbyråd i Bergen, og er utdannet statsviter. Hjertet mitt brenner ikke bare for BRANN, men for hele Bergen. Jeg er opptatt av at alle uansett hvor de vokser opp skal ha like muligheter til å leve et godt liv. På fritiden min liker jeg å lage og spise mat, samt gå turer i fjellet.

 • Jeg heter Benjamin Jakobsen og stiller til valg for Vestland Arbeiderparti. Jeg er 24 år og kommer fra Askøy. Jeg er politisk nestleder for Askøy Arbeiderparti, medlem av kommunestyret på Askøy og leder for kontrollutvalget i Askøy kommune.

Stortingskandidater > Møre og Romsdal

 • Fylkesleder i Møre og Romsdal Arbeiderparti, ordførerkandidat for Rauma Arbeiderparti, samt 2. kandidat for Møre og Romsdal Arbeiderparti

 • Åse Kristin er 25 år, bor i Ålesund og er medlem i Fagforbundet. Hun er sykepleier og jobber i hjemmesykepleien i Ålesund. Åse Kristin kjemper for hele og faste stillinger. Alle skal ha et trygt arbeid, en lønn å leve av og mulighet til å eie egen bolig.

 • Jeg er leder for Kristiansund Arbeiderparti – et av Møre og Romsdals største kommuneparti! Jeg arbeider til daglig med oppfølging av lærlinger og bedrifter innenfor mekanisk/teknologisk industri på Nordmøre og i Romsdal. Har fagbrev som industrirørlegger og jobbet på Sterkoder verft til det ble lagt ned. Jeg tok videre utdanning, og har nå en bachelor i politikk og samfunnsendring. Sitter i Bystyret i Kristiansund kommune og er nestleder i byens Olje - og energiutvalg som jeg også ledet i perioden 2007-2011. Jeg har i 6 år vært nestleder i Møre og Romsdal AP, og derav medlem i Landsstyret i Arbeiderpartiet. Har flere års erfaring i Fellesforbundet, LOs største fagforening i privat sektor. Her har jeg vært tillitsvalgt for lærlinger, og representert disse i avd.065. Har vært leder i LO Ytre Nordmøre i 5 år før jeg ble politisk aktiv i Kristiansund Arbeiderparti. Har hatt to perioder som leder for Kristiansund AP; fra 2009-2011 og fra 2016 til dd. Min politiske motivasjon er at jeg tror på fellesskap, samhold og solidaritet som bærende verdier for et samfunn. Jeg opplever at disse verdiene angripes fra sterke krefter på høyresiden i norsk politikk- applaudert av de som har aller mest. At de rikeste blir rikere og antallet fattige øker- også her i Norge er grunn nok til å engasjere seg politisk, her må en sterk motkraft til! Jeg står for en politisk retning som arbeider for en sterk offentlig velferdsstat som skal bruke felleskapets ressurser på at alle skal ha mulighet til å utdanne seg, få helsehjelp og omsorg i alderdommen. Jeg har troa på sterke fagforeninger som vaktbikkjer et seriøst arbeidsliv og ei lønn det går an å leve av, og jeg mener at frivillighet og dugnadsånd er vesentlig for et godt liv ute i kommunene og i storsamfunnet. Jeg vil at fattigdom skal bekjempes, og ønsker å bruke mye tid og krefter på det i neste valgperiode. Dette er stemmene vi ikke hører. Vi har mange i Kristiansund som trenger oss, og vi skal stille opp!

Stortingskandidater > Nordland

Stortingskandidater > Nord-Trøndelag

Stortingskandidater > Oppland

Stortingskandidater > Oslo

Stortingskandidater > Rogaland

Stortingskandidater > Sogn og Fjordane

Stortingskandidater > Sør-Trøndelag

Stortingskandidater > Telemark

 • Hei, jeg heter Terje og kommer fra Skien. Er gift med Marit og stolt far til tre (nesten) voksne barn. Jeg stiller som 1.kandidtat på stortingslisten til Vestfold og Telemark Arbeiderparti - valgkrets Telemark. Har bakgrunn som energimontør i det som var Skiensfjordens kommunale kraftselskap, nå Skagerak Energi, og er oppvokst på Skotfoss i Skien. Sitter i dag på Stortinget og representerer valgkretsen min. Sitter også i Arbeiderpartiets sentralstyre og er Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson.

 • Hei! Eg heiter Lene Vågslid, er 34 år frå Dalen og stiller til val på stortingslisten til Vestfold og Telemark Arbeiderparti - valgkrets Telemark. Eg er utdanna faglærar i praktiske og estetiske fag, og har også eit årstudium i barnevernspedagogikk. Eg bur i lag med Arild, som eg har ei dotter på snart 5 år i lag med, samt to bonusbarn på 9 og 13 år. Representerer i dag Telemark på Stortinget og leder også Justiskomiteen.

 • Jeg heter Jone Blikra og stiller som 3.kandidat på stortingslisten til Vestfold og Telemark Arbeiderparti – valgdistrikt Telemark. 58 år gammel, gift og har 3 voksne barn + 2 bonusbarn. Jeg har tidligere vært ordfører i Kragerø og er i dag gruppeleder for Arbeiderpartiet i kommunestyret, formannskapet i Kragerø, og jeg sitter også i styret i Vestfold og Telemark Arbeiderparti.

 • Tone E Berge Hansen

  Jeg heter Tone og er valgt som 4.kandidat på valgkrets Telemarks stortingsliste. Jeg bor i Brevik sammen med mann, en sønn på 19, samt tvillinggutter på 15 år. Selv er jeg 52 år, og jobber som seksjonsleder ved Sykehus Telemark, i tillegg til at jeg representerer Vestfold og Telemark Arbeiderparti i fylkestinget, hovedutvalg for samferdsel og i fylkesutvalget.

 • Hei! Jeg heter Bengt Halvard, er ordfører i Hjartdal kommune, og stiller til valg for Telemark arbeiderparti. Jeg er 43 år, har en sønn på 18, har flere bonusbarn og har allerede blitt bonusbestefar til tre herlige jenter. Er i dag ordfører i Hjartdal kommune.

 • Jeg heter Elisabeth og stiller til valg for Telemark Arbeiderparti. Jeg er 24 år, og er født og oppvokst i Bamble. Jeg er folkevalgt i Bamble kommunestyre og representerer Arbeiderpartiet på fylkestinget i Vestfold og Telemark.

Stortingskandidater > Troms

Stortingskandidater > Vest-Agder

 • Jeg heter Kari og stiller som 1. kandidat til stortingsvalget for Arbeiderpartiet i Vest-Agder valgkrets. Jeg bor i Kristiansand og har lang erfaring innen helsevesenet som sykepleier, særlig innen arbeid med rus og avhengighet. Jeg ble valgt inn på Stortinget i 2009, og er inne i min andre periode på Stortinget. Jeg har erfaring fra Arbeids- og sosialkomiteen og Justiskomiteen. Jeg har tidligere vært statssekretær i Helse og Omsorgsdepartementet.

 • Jeg heter Kai Steffen og stiller som 2. kandidat for Arbeiderpartiet i Vest-Agder Valgkrets. Jeg er oppvokst på Lista i Farsund kommune og jeg bor dag i Kristiansand med samboeren min og hunden vår. Jeg har tidligere vært studentleder på UiA og jeg sitter i dag som representant i fylkestinget. Jeg jobber som p.h.d.-rådgiver på Fakultet for kunstfag ved UiA.

 • Jeg heter Birte og stiller som 3. kandidat til stortingsvalget for Arbeiderpartiet i Vest-Agder valgkrets. Jeg er 47 år gammel og er utdanna agronom og vært selvstendig næringsdrivende i over 20 år. Jeg har tidligere vært varaordfører i Marnardal fra 2011 til 2015.

 • Jeg heter Ahmed og stiller til valg til Stortinget for Arbeiderpartiet i Vest-Agder valgkrets Arbeiderparti. Jeg er utdanna jurist og ved UiO, og jobber i dag som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Folkman AS.

 • Jeg heter Adelheid og stiller som 5. kandidat til stortingsvalget for Arbeiderpartiet i Vest-Agder valgkrets. Jeg er 47 år gammel og kommer fra Øvrebø i Vennesla. jeg jobber som styrer i Solsletta barnehage og har mange års erfaring som pedagogisk lærer.

 • Jeg heter Eivind og stiller som stortingskandidat for Arbeiderpartiet i Vest-Agder valgkrets. Jeg er utdannet lege og har i mange år vært engasjert politisk. Jeg er gruppeleder for kommunestyregruppa i Lyngdal.

Stortingskandidater > Vestfold

 • Jeg heter Maria og stiller til valg for Arbeiderpartiet i valgkrets Vestfold. Jeg er 41 år, bor i Åsgårdstrand og har to barn. Jeg er barne- og ungdomsarbeider og har en brei utdanning innen pedagogiske fag og samfunnsfag. Min arbeidserfaring er fra undervisning i både fengsler og videregående skole. Jeg har arbeidet i barnehage, SFO og mye med ungdom. Jeg har også god arbeidserfaring fra flere forskjellige organisasjoner. Jeg sitter i dag på Stortinget og representerer Vestfold, er med i Arbeiderpartiets sentralstyret og er partiets kriminalpolitiske talsperson.

 • Hei! Jeg heter Truls og stiller til valg for Arbeiderpartiet i valgkrets Vestfold. Jeg bor i Helgeroa sammen med Line og våre to barn på 10 og 13 år. Jeg er leder av Vestfold og Telemark Arbeiderparti og leder for Hovedutvalg for næring og reiseliv i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

 • Jeg heter Camilla Maria, er 20 år og kommer fra Holmestrand. Jeg studerer serviceledelse og jobber deltid i et familiedrevet rørleggerfirma. Der har jeg jobbet siden jeg var 13 år. Jeg stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets, fordi jeg ønsker å være med å skape et mer rettferdig, inkluderende og likestilt samfunn. Alle fortjener å leve livet i trygge og frie liv. Elske den man vil, være den man vil og bli den man vil.

 • Hei, jeg heter Arild, jeg er Sandefjording og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets. Jeg har rukket å bli 54 år, er gift og har to sønner. Til daglig jobber jeg som spesialrådgiver innen næringspolitikk, energi, klima og miljø i LO forbundet Industri Energi. Tidligere fagbladjournalist, oljearbeider og sjømann - Ærlighet, toleranse, respekt og åpenhet, er viktig for meg. Jeg har vært folkevalgt i Sandefjord siden 2003 og er nå med i kommunestyret, formannskapet og miljø- og planutvalget. Er også styremedlem i Vestfold og Telemark Arbeiderparti.

 • Hei! Jeg heter Trude Viola Antonsen (51) og bor i Ramnes i Tønsberg kommune. Jeg stiller til valg for Arbeiderpartiet Vestfold valgkrets. Jeg er opptatt av et levede landbruk over hele landet, og variert produksjon og mener dagens regjerings sentraliserings politikk er fullstendig feil. Det er stor forskjell på rasjonell drift og legge halve landbruks Norge ned. Landbruket og matproduksjonen er stor her jeg bor midt i matfatet, det er en stor næring og jeg mener at når vi snakker næringspolitikk så mener vi all næring også landbruket.

 • Jeg heter Roar, er 22 år, kommer fra Tønsberg og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets. Jeg er folkevalgt for Arbeiderpartiet i Tønsberg og sitter i helseutvalget. Tønsberg og Vestfold burde være et sted unge har lyst til å etablere seg. Vi må ha ren luft, gode og rimelige boliger og attraktive jobber. Erfaringa fra kommunestyret i Tønsberg har lært meg at samarbeidet mellom Tønsberg og staten er viktig. Med en Arbeiderpartiregjering vil Tønsberg ha mer penger til å gjøre nødvendige endringer. Jeg vil bruke de neste fire årene på å løfte utfordringene til unge i vår region.

Stortingskandidater > Østfold

 • 1.kandidat til Stortinget fra Østfold Arbeiderparti. Ordfører i Fredrikstad kommune siden 2011. Medlem av sentralstyret til Arbeiderpartiet.

 • Elise Bjørnebekk-Waagen

  2.kandidat til Stortinget fra Østfold Arbeiderparti. Stortingsrepresentant siden 2017. Medlem av Arbeids- og sosialkomiteen.

 • 3.kandidat til Stortinget fra Østfold Arbeiderparti. Stortingsrepresentant siden 2013. Leder av Østfold Arbeiderparti.

 • 4.kandidat til Stortinget fra Østfold Arbeiderparti. Hovedutvalgsleder for helse, omsorg, sosialtjenester og inkludering i Halden kommune.

 • 5.kandidat til Stortinget fra Østfold Arbeiderparti. Gruppeleder for Moss Arbeiderparti. Styremedlem i Østfold Arbeiderparti.

 • Maria Imrik

  6.kandidat til Stortinget fra Østfold Arbeiderparti. Folkevalgt i Fredrikstad kommune.