Energiminister

Terje Aasland

Terje Aasland

Hei, jeg heter Terje og kommer fra Skotfoss i Skien. Jeg er gift med Marit, stolt far til tre voksne barn og bestefar til én. Jeg har bakgrunn fra fagbevegelsen og som energimontør i det som nå er Skagerak Energi. Ble også valgt inn på Stortinget i 2005.

Det ble tidlig klart for meg at elektro var riktig yrkesvalg for meg. Jeg var ganske ung da jegskulle montere en bryter på en lampett for mora mi. Da jeg klipte over ledningen med saks, smalt det skikkelig godt, og jeg ble ordentlig fascinert av de kreftene. Senere da jeg ble lærling i energimontørfaget fagorganiserte jeg meg med en gang, så ble jeg etter hvert verneombud og tillitsvalgt. Det var også veien videre inn i politikken. Jeg var da, og er fortsatt, sterkt motivert av å skape trygge arbeidsplasser med forutsigbare rammer for folk og næringsliv, med rammer som gir folk ikke bare noe å leve av, men noe å leve for.

Nå 18 år etter at jeg gikk inn i nasjonalpolitikken, tenker jeg også på alle de nye utfordringene som sosialdemokratiet må løse. Arbeid til alle er ikke kun et mål, men vår viktigste oppgave. Folk trenger trygghet for inntekt og en meningsfull hverdag med kontakt med andre mennesker. Jobb handler også om mindre forskjeller og større muligheter for den enkelte. 

Framover mot 2050, så skal verden ha løst klimautfordringene. Omstillingen vi skal gjennom vil kreve mye av oss, vi skal over til et netto-null samfunn samtidig som vi trygger energisikkerheten vår. Vi skal kutte utslipp, samtidig som vi skaper jobber og sørger for rettferdig fordeling. En viktig nøkkel er at vi trenger rikelig tilgang på ren og rimelig energi – altså må vi bygge mer fornybar kraft, mer nett, vi må energieffektivisere bruken av krafta vår og vi må dekarbonisere bruken av fossil kraft. 

  • Elsker å gå på ski.
  • Lengter alltid etter familien.
  • Er veldig utålmodig!
Terje Aasland på vindmølle

På toppen av en vindturbin i Lutelandet vindkraftverk.

Jonas Gahr Støre med Terje Aasland

Statsminister Jonas Gahr Støre og energiminister Terje Aasland feirer med en svele at de første områdene for havvind ble lyst ut.

Gøy på scooter!

Gøy på scooter! 

Terje Aasland klatrer i mast

Energiministeren husker fremdeles gamle energimontørkunster. Her er han på vei opp en mast sommeren 2022.

Bli bedre kjent med Terje Aasland: