Næringsminister

Cecilie Terese Myrseth

Cecilie Terese Myrseth

Jeg heter Cecilie og er født i 1984. Jeg er oppvokst i Lavangen, men flyttet til og ble voksen i Tromsø. Jeg er psykolog av yrke og er for tiden inne i min første periode som stortingsrepresentant for Troms. Jeg er også sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet. Tidligere har jeg vært fylkesrådsleder i Troms fylkeskommune og leder av Troms Arbeiderparti i 6 år. Jeg har jobbet i barnehage, som vikar på skole, på bar og plassert varer i hylla på butikken til Inger på Tennevoll, for å nevne noe.   

Poltikken har alltid vært en stor del av livet mitt, jeg er oppvokst i en stor, høylytt og engasjert familie. De fleste stemmer selvsagt Arbeiderpartiet (regner jeg med). Min bestefar, Torleif Myrseth betalte min første AUF-kontingent og fortsatte å gjøre det til dagen han døde, mye av mitt politiske engasjement kom derfor naturlig nok hjemmefra

Cecilie står utendørs foran hav og fjell med vind i håret

Det var ikke en selvfølge at jeg skulle ende opp å jobbe som politiker eller bli utdannet psykolog. Jeg har selv vært en del av statistikken over de mange som droppet ut av videregående skole. For meg var dette en riktig avgjørelse, og det gikk bra fordi både nære og det store fellesskapet stilte opp. Politikk er personlig for meg fordi det handler om våre liv, om store å små fellesskap og det handler for meg om å sikre at alle har like muligheter til å lykkes uavhengig av hvor du kommer fra eller hvem du er. Kampen mot ulikhet og for rettferdighet er nok det som engasjerer meg aller mest i politikken.

Å sikre at vi har en levende kyst med trygge arbeidsplasser på land og på havet er utrolig viktig for meg og Arbeiderpartiet. Vi trenger dermed en mer rettferdig fordeling av fiskeriressursene, stoppe utviklingen hvor de store blir større på bekostning av de små. Vi må også sørge for at fisken blir tatt på land langs kysten i Norge, og skaper industri og arbeidsplasser fremfor å sendes rett ut av landet. Dette vet vi alt om hvor viktig det er i Nord-Norge.  

Bli bedre kjent med Cecilie Terese Myrseth: