Stortingsrepresentant

Mani Hussaini

Mani er stortingsrepresentant for Akershus og sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Mani Hussaini

Bli bedre kjent med Mani Hussaini:

Jeg bor på Kolbotn med kone og to barn.

Jeg begynte å engasjere meg i politikken da jeg var 18 år gammel, bodde på Jessheim i Ullensaker og ønsket det skulle gå flere togavganger inn til Oslo. Jeg ble medlem i AUF, og har siden blant annet vært leder for AUF nasjonalt, og sittet i kommunestyre i Ullensaker og fylkestinget i Akershus.

Jeg har fått politikken med morsmelka da vi flyktet fra Syria og Assad-regimet i 1998. Som kurdere var det forbudt å snakke vårt morsmål og faren min ble forfulgt av det hemmelige politiet i Syria fordi han arrangerte politiske møter i stua vår. Vi kom til Norge som flyktninger og startet helt på scratch. Etter et par år på ulike asylmottak fikk vi asyl og bosatte oss på Romerike. Da fikk vi kjenne verdien av felleskapet som stilte opp for oss og som ga meg og mine to søsken gratis utdanning og et hav av muligheter. I dag er vi tre ferdig utdannet og i fullt arbeid. Å sørge for at alle som bor i Norge får de samme mulighetene som vi fikk motiverer meg til å drive med politikk – og til å være engasjert i Arbeiderpartiet.

I dag er det alt for mange som ikke får oppleve den klassereisen vi fikk oppleve. Alt for mange vokser opp i fattigdom, får ikke fullført utdanningen sin, eller får ikke ta del i arbeidslivet. Alt dette er politikk, og det må vi gjøre noe med. Derfor trenger vi en ny Arbeiderpartiledet regjering som skaper jobber, som får utdanningssystemet på rett kjøl slik at alle får fullført, og som løfter barn ut av fattigdom. Vi trenger en regjering som utvider velferdsstaten og gir vanlige folk like muligheter. Det er det prosjektet vårt handler om – at nå er det vanlige folks tur.

På fritiden liker jeg godt å mekke på gamle sykler og er ellers engasjert i FAU i barnehagen til datteren min. Det er givende på siden av politikken! Jeg heier på Liverpool og LSK og er ellers over gjennomsnittet fotballgal.

Mani ser mot kamera, armene ned

En god skole for alle barn.

  • Bachelor i statsvitenskap og en master i innovasjon og ledelse ved Universitetet i Oslo.

  • Har jobbet som studentpraktikant på den norske ambassaden i Abu Dhabi.

  • Første ordentlige jobb var på en aluminiumsfabrikk på Årnes.

  • Har også jobbet som servitør på Gardermoen, og norsklærer på en ungdomsskole.

  • Har jobbet i MatPrat de siste årene før jeg i våres begynte å jobbe i NorgesGruppen.

  • Har vært folkevalgt i kommunestyret i Ullensaker og Akershus Fylkesting.

  • 1. vara til Stortinget siden 2017.

  • Leder i AUF 2014-2018, da vi blant annet gjenreiste Utøya etter terrorangrepet i 2011.

  • Sitter i energi- og miljøkomiteen fra 2021.