Stortingsrepresentant

Tom Einar Karlsen

Tom Einar er stortingsrepresentant for Troms og sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Tom Einar Karlsen

Bli kjent med Tom Einar!

Jeg heter Tom Einar og stiller til valg for Troms Arbeiderparti. Jeg er 39 år, fagforeningsmann og ekte Harstad-gutt. Jeg er folkevalgt i Harstad kommune, hvor jeg sitter i kommunestyret, jeg jobber som organisasjonsarbeider i Fellesforbundet Nordre Nordland og Sør-Troms. Jeg har fagbrev i rørleggerfaget, og om sommeren jobber jeg ofte ekstra som padle-instruktør for Tequila Kayaks. Tidligere har jeg  jobbet som bartender, servitør, butikkmedarbeider og som ungdomsarbeider på Kila ungdomsklubb. Jeg er også nestleder i en av sivilforsvarets fredsinnsatsgrupper.

Friluftsliv og fysisk aktivitet er en stor del av livet mitt. Jeg liker å padle kajakk, gå lengre og kortere turer på ski. Samtidig trives jeg godt plantet i sofakroken hvor jeg helst leser bøker, nyter gode filmer eller hører på musikk. Jeg er engasjert i politikk fordi jeg ønsker meg et samfunn hvor det blir minst like fint å jobbe som å danse, og hvor alle har like muligheter i livet. Et slikt samfunn får vi ikke hvis vi ikke gjør noe for å endre trenden med økende forskjeller, der noen veldig få på toppen karrer til seg stadig mer, da blir de med minst hengende enda lenger etter. Sånn kan det bare ikke fortsette.

harstad tom

Mine hjertesaker er å rydde opp i arbeidslivet, mer rettferdige lønnsvilkår som går an å leve både av og med, mindre sosial dumping og å få flere til å fagorganisere seg. Styrkning av de sosiale sikkerhetene, rettferdige ordninger for de permitterte, et godt pensjonssystem som sikrer pensjon fra første krone og reversering av kuttene regjeringen har gjort i velferdsordningene våre.  

Jeg vil satse på Nord-Norge og på Troms og arbeide for å styrke landsdelen vår. Vi trenger politikere i Norge som evner å se mulighetene som ligger her i nord og vet hvordan man utnytter de. Da trenger vi en ny regjering som kan føre en offensiv, bærekraftig næringspolitikk og en arbeidslivspolitikk som gir alle muligheten til å bidra til felleskapet.