Om verdidebatten

Verdidebatt i forbindelse med programarbeidet

Husker du talen til Olof Palme? Der han sier «...därför är jag demokratisk socialist». Han tegner opp en høyere himmel for det politiske arbeidet og forklarer hva han vil for landet sitt. (Du kan se talen til Palme her)

Det har vi også ønsket å gjøre i forbindelse med arbeidet med nytt partiprogram.

Verdidebatten har foregått på flere måter: 

22. april ble det lagt fram et debattheftet om formålsparagrafen vår. Partiet velger på landsmøtet april 2021 om vi skal vedta en oppdatert formålsparagraf. 

Våren 2020 startet arbeidet med boken «Derfor er jeg sosialdemokrat». Boken er publisert på Res Publica februar 2021, og bestå av bidrag fra folk fra bevegelsen vår. Bidragene handler om hva som er de store utfordringene i dag, og hvorfor sosialdemokratiet trengs for å løse disse. I samarbeid med Res Publica og Agenda Magasin ble det invitert til at medlemmer deltar og bidrar inn i en slik bok som kan få oss til å tenke nytt om hvordan sosialdemokratiske verdier best kan brukes for å løse dagens og morgendagens utfordringer. Frist for innsending var september 2020.

Det ble laget noen verdi-dilemmaer, som egner seg til å sette i gang debatter på medlemsmøter og på sosiale arenaer. Medlemmer ble oppfordret til å melde inn hva de mener svarene bør være, for å ta del i partiets retningsvalg. Dilemmaene er laget både som en powerpoint, og som opptrykte kort. Se nestleder Hadia Tajik og fylkesleder i Viken Tonje Brenna prøve seg på dilemmaleken.

Lytt også gjerne til podkasten «Derfor er jeg sosialdemokrat» der du blant annet kan høre fra industriarbeider Richard Storevik, sykepleier Tonje Randisdatter Tunstad og student Amal Abdinur. Podkasten er tilgjengelig på blant annet Spotify, Soundcloud og Apple podcasts.

Ressursgruppa for verdidebatt i forbindelse med programarbeidet har bestått av Hadia Tajik, Stian Brekkvassmo, Ragni Løkholm Ramberg, Norvald Mo og Ingrid T. Myhr.

Er du medlem kan du lese mer om verdidebatten på MittArbeiderparti.

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for din tilbakemelding!