Stortingskandidat

Cecilie Terese Myrseth

Oppvokst i Lavangen, flytta til og blitt voksen i Tromsø. Vår førstekandidat til Stortingsvalget 2021.

Cecilie Terese Myrseth

Bli bedre kjent med Cecilie Terese Myrseth:

Jeg heter Cecilie og stiller til valg for Troms Arbeiderparti. Jeg er 36 år, oppvokst i Lavangen men flyttet til og blitt voksen i Tromsø. Jeg er psykolog av yrke og er for tiden inne i min første periode som stortingsrepresentant for Troms (sentralstyremedlem). Tidligere har jeg vært fylkesrådsleder i Troms fylkeskommune og leder av Troms Arbeiderparti i 6 år. Jeg har jobbet i barnehage, som vikar på skole, på bar og plassert varer i hylla på butikken til ho Inger på Tennevoll, for å nevne noe.    

Poltikken har alltid vært en stor del av livet mitt, jeg er oppvokst i en stor, høylytt og engasjert familie. De fleste stemmer selvsagt Arbeiderpartiet (regner jeg med). Min bestefar, han Torleif Myrseth betalte min første AUF-kontingent og fortsatte å gjøre det til dagen han døde, mye av mitt politiske engasjement kom derfor naturlig nok hjemmefra.  

hj

Likevel var det ikke en selvfølge jeg skulle ende opp med å kunne jobbe som politiker eller bli utdannet psykolog, jeg har selv vært en del av statistikken over de mange som droppet ut av videregående. For meg var det en riktig avgjørelse, men det gikk også bra fordi både det nære og det store fellesskapet stiller opp. Politikk er personlig fordi det handler om våre liv, om de store og små fellesskap og det handler for meg om å sikre alle like muligheter til å lykkes uavhengig av hvor du kommer fra og hvem du er. Kampen mot ulikhet og for rettferdighet er nok det som engasjerer meg aller mest i politikken.  

I dag sitter jeg på Stortinget hvor jeg er medlem i Næringskomiteen og er fiskeripolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Det å sikre at vi har en levende kyst med trygge arbeidsplasser på land og på havet er utrolig viktig for meg og Arbeiderpartiet. Da trenger vi en mer rettferdig fordeling av fiskeriressursene, stoppe utviklingen hvor de store blir større på bekostning av de små og sørge for at fisken blir tatt på land langs kysten i Norge, skaper industri og arbeidsplasser fremfor å sendes rett ut av landet. Dette vet vi alt om hvor viktig det er i Nord-Norge.