Støre: – Ap skal lære av feilene for å vinne regjeringsmakta i 2021

Landsstyremøte 24. september

Jonas Gahr Støre sier Arbeiderpartiet skal lære av det som gikk dårlig ved årets valg for å vinne Stortingsvalget i 2021. I talen til landsstyret slo han fast at 24,8 prosent er et altfor lavt resultat, og at Arbeiderpartiet kan og skal ha høyere oppslutning.

– Ap klarte ikke å målbære frustrasjonen mange har som følge av sentraliseringen, ei heller bli førstevalget for de som var mest opptatt av bom eller klima, sier Støre.

Støre inviterte landsstyret til en åpen og kritisk debatt om hva som ikke fungerte ved høstens valg, og sa at partiledelsen tar ansvar for valgresultatet.  

Sterkere fellesskap er vårt hovedprosjekt

Ap-lederen sa også at det er flere ting å bygge videre på fra høstens valg.

– Det viktigste er at godt over 50% av innbyggerne i Norge kan ligge an til fortsatt å bo i en kommune styrt av en Ap-ordfører. Ap beholder makta i Oslo, Bergen og Trondheim og tar endelig tilbake makta i Stavanger.

Arbeiderpartilederen sa at folk i Norge ved dette valget avviste høyreregjeringens politikk, og la til at dette gir et godt grunnlag for regjeringsskifte i 2021.

– Vårt hovedprosjekt er å arbeide for mindre forskjeller og sterkere fellesskap som gir alle muligheter i livet. Da er et rettferdig arbeidsliv med plass til alle helt avgjørende, det samme er at velferden må utvikles videre.

Støre: – Klima en av hovedsakene frem til 2021

I talen pekte Støre ut klima som et av områdene der Ap skal videreutvikle politikk framover. 

– Klimautfordringen er den største i vår tid, og dersom Norge skal klare omstillingen til et lavutslippssamfunn, må alle dra i samme retning. Vi skal utvikle og ikke avvikle industrien. Arbeiderpartiet skal jobbe nært med fagbevegelsen for å lede en omstilling som både kutter utslipp og skaper nye jobber.

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for din tilbakemelding!