1. mai 2019

Sterkere fellesskap

Arbeidernes internasjonale kampdag er vår og fagbevegelsens dag – for å feire viktige seire, men også for å sette dagsorden for nye kamper. 

Årets 1. mai bruker vi til å tydeliggjøre vår politikk og løfter rundt heltid, et trygt arbeidsliv, lærlinger og andre viktige saker i arbeidslivspolitikken. 

Vi vil bygge sterkere fellesskap og bekjempe urettferdige forskjeller som svekker fellesskapet. Det vil være hovedbudskapet i det vi snakker om 1. mai og fram mot høstens valg. 

Å sikre hele, faste stillinger og kampen et seriøst arbeidsliv er områder hvor det betyr noe hvem som styrer i kommunene, og som blir viktige saker for oss ved høstens valg: 

Alle bør ha en trygg fulltidsjobb de kan leve av. For mange i Norge jobber deltid og får ikke faste jobber. I Arbeiderpartistyrte kommuner skal ansatte tilbys hele og faste stillinger. Det er bra for den ansatte, og det er bra for de som skal motta tjenestene.

Alle skal være trygge på jobb, og kommunen skal være en arbeidsgiver og innkjøper som bidrar til det. Arbeiderpartistyrte kommuner og fylker skal stille klare og tydelige krav om anstendige arbeidsvilkår, hele stillinger og læreplasser til alle som leverer tjenester til kommunen.

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for din tilbakemelding!