Ung jente sett bakfra holder hender med mann og kvinne

Revidert nasjonalbudsjett 2024: Et budsjett som gir trygghet i en urolig tid

Ap/Sp-regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett 2024

Regjeringens mest grunnleggende oppgave er å sikre trygghet for folk som bor i Norge. Vi styrker forsvar, sikkerhet, politi og beredskap betydelig. Det er nødvendig i en urolig tid. 

Regjeringens mål er at folk skal få bedre råd. Vi styrer ansvarlig og tar tydelige valg for å ta oss trygt gjennom en tid med høy prisvekst og høye renter. Norge er nå på vei mot et vendepunkt der folk skal få økt kjøpekraft og bedre hverdagsøkonomi. 

Vi styrker vår felles velferd i hele landet. Flere skal i jobb og færre på trygd.

Prioriteringer i forslaget til revidert nasjonalbudsjett:

  • Vi styrker forsvarsevnen og oppnår at 2 prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP) brukes på forsvar i i 2024. Totalt 7 milliarder kroner mer til Forsvaret. Vi øker sivil og militær støtte til Ukraina med 7 milliarder kroner.
  • Vi øker budsjettene til politiet og Politiets sikkerhetstjeneste, blant annet for å styrke grunnfinansieringen i politiet og øke innsatsen mot gjengkriminalitet. Totalt 1,9 milliarder kroner mer.
  • Økt bevilgning til sykehus på til sammen 2,1 milliarder kroner. Bevilgningsøkningen skal blant annet bidra til redusert ventetid i spesialisthelsetjenesten og styrket sykehusøkonomi.
  • Det er helt nødvendig å øke nødhjelp til Gaza som følge av krigens ødeleggelser. Bevilgningene økes med 500 millioner kroner gjennom omprioriteringer på bistandsbudsjettet. Med dette foreslås til sammen 1 milliard kroner til humanitær hjelp til Gaza i 2024.
  • Ekstra arbeidsgiveravgift avvikles fra og med 1. januar 2025. 

Se hele forslaget til revidert nasjonalbudsjett 2024 på regjeringen.no

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for din tilbakemelding!