– Nok et budsjett for økte forskjeller

– Høyreregjeringen har lagt fram nok et budsjett for økte forskjeller

– Høyreregjeringen har lagt fram nok et budsjett for økte forskjeller, med nye kutt i formuesskatten. Dette er feil prioriteringer.  Nå må det bli vanlige folks tur, sier Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik. 

Hun viser til at høyreregjeringen har brukt et år på å lage statsbudsjettet som ble lagt fram 12. oktober. 

– Vi får noen få uker på oss til å sette vårt preg på det. Det kommer vi til å gjøre, for vårt arbeid for å prioritere vanlige folk starter fra dag én, sier hun. 

Tajik vil imidlertid komme tilbake til hvilke konkrete endringer den nye regjeringen vil gjøre i høyreregjeringens budsjett når de har fått se på helheten og vurdert det opp mot det økonomiske handlingsrommet.

– Men allerede nå kan vi slå fast at vår regjering vil prioritere vanlige folks liv og hverdag og ikke de rikeste i landet, slik vi har sett de siste åtte årene. Det viktigste for oss er at folk har trygge jobber å gå til, at velferdsstaten stiller opp for folk uavhengig av størrelsen på lommeboka eller bosted, og at vi får til en mer rettferdig klimapolitikk som skaper arbeidsplasser, sier Tajik.

– Det trengs mer enn ett budsjett for å rette opp åtte år med høyrepolitikk. Den nye regjeringen skal bruke hver eneste dag de neste fire årene på å styrke velferden, sikre gode liv i hele landet og kutte klimagassutslippene, fastslår Hadia Tajik.

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for din tilbakemelding!