Stortingskandidat

Tom Einar Karlsen

Tom Einar er Harstad-gutt som jobber som organisasjonsmedarbeider i Fellesforbundet. Vår 3. kandidat til stortingsvalget 2021.

Tom Einar Karlsen

Bli kjent med Tom Einar!

Jeg heter Tom Einar og stiller til valg for Troms Arbeiderparti. Jeg er 39 år, fagforeningsmann og ekte Harstad-gutt med bånd til Porsanger i Finnmark hvor min mor kommer fra og hvor barndommens ferier ofte ble tilbrakt. Jeg er folkevalgt i Harstad kommune, hvor jeg sitter i kommunestyret og Plan og Næringsutvalget, jeg er organisasjonsarbeider i Fellesforbundet Nordre Nordland og Sør-Troms. Jeg har fagbrev i rørleggerfaget, og om sommeren jobber jeg ofte ekstra som padle-instruktør for Tequila Kayaks. 

Friluftsliv og fysisk aktivitet er en stor del av livet mitt, jeg liker å padle kajakk, gå lengre og kortere turer på ski og er en uforbederlig utstyrsfantsist. Samtidig trives jeg godt plantet i sofakroken hvor jeg helst leser bøker, nyter gode filmer eller musikk. Ønsker som regel å utgjøre en forskjell, uansett hvilket fora jeg befinner meg i, og jeg tror dette ønske om å være til nytte for noen er et grunnleggende trekk ved de fleste av oss. Det er en tanke som gir meg håp når det synes som verden er på tur av hengslene. 

Jeg er engasjert i politikk fordi jeg ønsker meg et samfunn hvor det blir minst like fint å jobbe som å danse, og hvor alle har like muligheter her i livet. Et slikt samfunn får vi ikke hvis vi ikke gjør noe for å endre trenden med økende forskjeller. Mens noen veldig få på toppen karrer til seg stadig mer, så blir de med minst hengende enda lenger etter. Sånn kan det bare ikke fortsette så jeg har lyst til å gjøre det jeg kan for å snu denne utviklinga og Arbeiderpartiet ble det naturlige valget av parti for å få til dette.   

harstad tom

Mine hjertesaker er å rydde opp i arbeidslivet, mer rettferdige lønnsvilkår som går an å leve både av og med, mindre sosial dumping og få flere til å fagorganisere seg. Styrkning av de sosiale sikkerhetene, rettferdige ordninger for de permitterte, et godt pensjonssystem som sikrer pensjon fra første krone og reversering av kuttene regjeringen har gjort i velferdsordningene våre.  

Jeg vil satse på Nord-Norge og på Troms og arbeide for å styrke landsdelen vår. Vi trenger politikere i Norge som evner å se mulighetene som ligger her i nord og vet hvordan man utnytter de. Da trenger vi en ny regjering som kan føre en offensiv, bærekraftig næringspolitikk og en arbeidslivspolitikk som gir alle muligheten til å bidra til felleskapet.  

  • Har fagbrev i rørleggerfaget og har tidligere jobbet som bartender, servitør, butikkmedarbeider og som ungdomsarbeider på Kila ungdomsklubb.   

  • Er nestleder i en av sivilforsvarets fredsinnsatsgrupper.

  • Kommunestyrerepresentant i Harstad.