Stortingskandidat

Roar Howlid

Jeg heter Roar, er 22 år, kommer fra Tønsberg og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets. Jeg er folkevalgt for Arbeiderpartiet i Tønsberg og sitter i helseutvalget. Tønsberg og Vestfold burde være et sted unge har lyst til å etablere seg. Vi må ha ren luft, gode og rimelige boliger og attraktive jobber. Erfaringa fra kommunestyret i Tønsberg har lært meg at samarbeidet mellom Tønsberg og staten er viktig. Med en Arbeiderpartiregjering vil Tønsberg ha mer penger til å gjøre nødvendige endringer. Jeg vil bruke de neste fire årene på å løfte utfordringene til unge i vår region.

Roar Howlid

Jeg er glad i å gå på tur, teater, se på tv-serier og er uvanlig opptatt av el-biler og gamle båter. Har tidligere jobbet i hjemmesykepleien og i LO. I dag jobber jeg med organisasjonsarbeid i AUF sentralt. Bruker veldig mye tid på politikken og brenner for frihet og rettferdighet. Frihet for meg er at en kan leve i et samfunn fritt for forurensing, hvor det er spennende jobber tilgjengelig med levelig lønn for alle, hvor det er boliger folk har råd til og hvor alle kan ytre seg i det offentlige rom, uten å bli hetset og truet for sine meninger. 

Høyre og Frp har i de siste åtte årene tatt Norge i feil retning, og det er vi unge som nå må ta regningen for det. Norge tar ikke sin del av verdens utslippskutt, arbeidsfolk har færre rettigheter, bolighaier kjøper opp boliger og leier ut til blodpris, abortloven er svekket og regjeringen finansierer en hatblogg for ytre høyre. Dette påvirker og rammer de unge mest, og dette må i få orden på. Skillet i politikken går mellom de som tror markedet kan løse alle utfordringer selv, og vi som tror at politikken trengs for å forandre verden. Historien har vist oss at likhet, frihet og rettferdighet ikke er en naturlov. Jeg mener at vi må stå sammen og bruke mulighetene i politikken for å løse de store utfordringene som allerede er her og som vil komme i fremtiden.