Støre oppsummerer siste halvår av 2018

Halvårlig pressekonferanse med Jonas Gahr Støre

Når 2018 går mot slutten er det flertall for regjeringsskifte på alle målinger i desember, og Arbeiderpartiet er med god margin største parti, nær 30-tallet på snittet av målingene.

Abortendring svekker kvinners rettigheter

Støre mener det er synd at KrF valgte Ropstads smale sti og samarbeid med ytre høyre fremfor Hareides visjon om et varmere samfunn. Et resultat av det har ledet fram til det som har vært og er høstens viktigste sak: abort.

– Dersom kvinner må begrunne abort av fostre med alvorlig sykdom med egen livssituasjon, vil det bety en kraftig svekkelse av kvinners rettigheter. Vi vil mobilisere mot endring i abortloven med full kraft, lover Støre.

Tydelig skille i velferdspolitikken

– Sterkere fellesskapsløsninger i velferden er det viktigste i lokalvalgåret 2019. Fordi den kommunale omsorgen er avgjørende, fra oppvekst til eldreomsorg. Det viktigste i folks liv skal være det viktigste for Arbeiderpartiet, sier Støre.

– Det er tydelige skillelinjer i velferdspolitikken mellom høyre og venstresiden. Vi hører fra høyresiden at «tiden for store velferdsreformer er over», det er vi uenige i, og fremmer forslag som skolemat til alle elever i grunnskolen, og pensjon fra første krone.

– Høyreregjeringen gjør også oss mer sårbare for økte forskjeller og motsetninger, sier Støre, og lister opp:

  • Å gi de 1000 rikeste i Norge 1,3 millioner kroner hver i skattekutt, er akkurat det som provoserer folk flest i andre land.
  • Å sørge for mer midlertidighet, mer privatisering og innleie, som svekker de som står svakest på arbeidsmarkedet, er en farlig vei å gå.
  • Å så splid mellom innvandrere og «norske», slik Frp bruker regjeringsmakta til, er ekstra farlig nå.
  • Å provosere distriktene – som Finnmark – med tvang og makkverk av reformer som regionreformen, er en farlig vei å gå når distriktene i land etter land nettopp føler seg overkjørt og nedprioritert.

– Vårt prosjekt er det motsatte: Sterkere fellesskap, mindre forskjeller, løsninger som samler, ikke splitter.

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for din tilbakemelding!