Jonas Gahr Støre står i en skolegård

Statsbudsjettet - Arven etter Erna Solberg er klar: en skatteskandale

Høyreregjeringen har vist at de har gjort mer for rikfolk enn for vanlige folk

– Snart åtte år med høyrepolitikk har ført til større forskjeller mellom folk og et skattesystem som favoriserer de med mest fra før. Selv i krisetid prioriterer høyreregjeringen å gi gavepakker til de rikeste framfor å få folk i jobb, forhindre velferdskutt i kommunene og å bedre situasjonen for vanlige folk. Dette er intet mindre enn en skatteskandale, sier Jonas Gahr Støre.

Støre fastslår at arven etter Erna Solberg er dobbelt så mange unge uføre og snart dobbelt så mange milliardærer. Dette budsjettet fortsetter i akkurat samme retning: mot et mer urettferdig samfunn. I stedet for å få unge inn i jobb, så prioriterer høyreregjeringen fortsatt skattekutt til de rikeste.

Høyreregjeringen har vist at de har gjort mer for rikfolk enn for vanlige folk, sier finanspolitisk talsperson Hadia Tajik.

– Arbeidsfolk har fått økt skatt for å pendle til jobben, og familier betaler mer for å ha barn i barnehagen. Mens de med mye penger fra før av får skatterabatt for å spare penger i aksjer og store momsfritak for å kjøpe luksus-elbiler, påpeker Tajik.

Fornekter fakta om formuesskatt og forskjeller

Nylig ble det slått fast igjen, denne gang av en rapport regjeringen selv har bestilt: formuesskatten er en god skatt og den gir flere arbeidsplasser. Til tross for dette tviholder regjeringen på en skattepolitikk som øker forskjellene og ikke bidrar til verdiskapingen.

– Det er en skatteskandale at det norske spleiselaget svekkes. Høyreregjeringen gjør det stadig lettere å tjene penger på ha penger – framfor å tjene penger på å gå på jobben, sier Tajik.

Snur ryggen til industriarbeiderne

Tajik understreker at Norge trenger nye næringer som bygger kompetanse og skaper arbeidsplasser. Arbeiderpartiet mener vi trenger investeringsbeslutninger for to fangstanlegg for CO2. Regjeringen har foreslått ett i statsbudsjettet. Fremskrittspartiet har sagt at det blir ingen.

– Fremskrittspartiet og regjeringen snur ryggen til industriarbeiderne. Dette er arbeiderne som vil forme fornybarnæringene i årene som kommer. Og nå står det som kan bli en av landets framtidsnæringer i fare for å ikke bli noe av – i år heller, sier Tajik.

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for din tilbakemelding!