Glad for enighet om bedre krisepakke for vanlige folk

Mandag 16. mars 2020

– Vi må trygge folks helse og støtte de som står i frontlinjen. Dernest må vi hindre at bedrifter går konkurs. Ap har jobbet gjennom helgen for å bedre regjeringens krisepakke, gjøre den mer sosial og støtte mennesker som nå kommer i en vanskelig situasjon. For oss er det helt uaktuelt at kabinpersonale, taxisjåfører og kulturlivet skal stå alene i denne tiden, sier Jonas Gahr Støre.

I hele helgen har finanskomitéen og de parlamentariske lederne på Stortinget jobbet med å bli enige om forsterkede tiltak i regjeringens krisepakke, for å hjelpe arbeidstakere og norsk økonomi med konsekvensene av koronautbruddet.  

– For Arbeiderpartiet har det vært viktig å skape en mer sosial profil på krisepakken. Derfor var det helt nødvendig og rettferdig at arbeidstaker får flere dager med full lønn om de blir permittert, at vi tar et ekstra ansvar for lavtlønte og at omsorgspengeordningen ble rausere. Vi står i en ekstraordinær situasjon der felleskapet må stille opp for dem som blir hardt rammet, sier Hadia Tajik. 

– Vi har også fått på plass ekstra ordninger for selvstendig næringsdrivende, frilansere og læringer. Det vil bli tøffe tider fremover. Vi må sikre oss at folk kommer seg gjennom denne tiden. Det vi trenger nå er sterke felleskap, solidaritet med hverandre og kloke beslutninger som tar oss gjennom denne krisen, sier Tajik.  

Etter lange diskusjoner har et stort flertall kommet fram til en enighet som Stortinget vil behandle i dag.

– I en krise vil alltid menneskene være det viktigste. Mange er bekymret for dem de er glade i og for hva som vil skje de kommende dagene. I en slik tid må vi stå sammen for å skape trygghet. Når et stort flertall på Stortinget nå stiller seg bak denne krisepakken viser det en av Norges beste verdier, nemlig samhold, sier Støre. 

Se alle forslagene på stortinget.no